návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Bramborové halušky s brynzou podle herečky Květy Fialové

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 30 minut
Halušky s brynzou podle Květy Fialové
Autor: Prostonárodní kuchařka Květy Fialové Halušky s brynzou podle Květy Fialové
Oblíbená herečka Květa Fialová má rodinné kořeny na Slovensku a právě tento recept pochází z kuchařského zápisníku její maminky, za kterou se na Slovensko celý život vracela. Tradiční halušky s brynzou a dobře vyuzenou slaninou jsou prostě neodolatelně dobré!

Postup

  1. Nastrouhejte najemno syrové brambory, přidejte vajíčko, polohrubou mouku a sůl a vyrobte hodně tuhé těsto. Nechte zavadnout a mezitím na pánvi na troše sádla anebo oleje opečte slaninku, aby zesklovatěla.
  2. Těsto pak strouhejte přes struhadlo „haluškáč“, do vařící osolené vody. Když halušky vyplavou, jsou uvařené.
  3. Ještě horké servírujte se slaninkou a brynzou, kterou můžete zjemnit zakysanou smetanou. Většinou už nesolte.
  4. Kdo nemá rád brynzu, pro toho poduste na cibulce kysané zelí a smíchejte s haluškami.

Halušky s brynzou podle Květy Fialové  Foto: Halušky s brynzou podle Květy Fialové; foto: Prostonárodní kuchařka Květy Fialové

Prostonárodní kuchařka Květy Fialové

Prostonárodní kuchařka Květy Fialové Foto:

Květa Fialová, Martin Slunečko

První kuchařka Květy Fialové je na světě a s ní řada původních receptů na pokrmy, které tato slavná filmová a divadelní herečka vařila nejraději. Květa Fialová vynikala nejen jako herečka, ale i jako kuchařka, která celý život ráda vařila, a to nejraději pro ostatní. Kniha nabízí nápadité recepty, které vycházely z Květiny fantazie, podle nichž připravíte neobvyklé saláty, polévky, herecké rychlovky a také se dozvíte, jak připravit lehká zeleninová jídla, středomořské speciality, ryby, drůbež i tradiční dezerty. Recepty provází Květa svým komentářem a vzpomíná na zákulisí své domácí kuchyně. V kuchařce nechybějí ani vzpomínky na rodinu, herecké přátele a na maminku, za kterou se Květa celý život vracela na Slovensko. Právě od ní pochází řada původních slovenských receptů.

Vydalo nakladatelství EAT CETERA Praha 2017.

Související témata: Hlavní jídla , Slovenská kuchyně