zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Arancini s mozzarellou a omáčkou z pečených paprik
Autor: Denis Henry foodblog Arancini s mozzarellou a omáčkou z pečených paprik

Arancini s mozzarellou a omáčkou z pečených paprik

Hodnoceno: 0x
Smažené koule z kulatozrnné rýže plněné různými náplněmi jsou v Itálii obvyklé jako street food, ale připravují se i doma, když zbyde hotové risotto. Je to vlastně ideální jídlo na jakoukoli party nebo na cesty. Arancini můžete plnit také masovou směsí nebo zeleninou.
do 1 hodiny
6 porcí

Článek

Nejlepší recepty s mozzarellou Foto:

16 skvělých receptů s mozzarellou

Mozzarella je italský sýr s jemnou chutí, který se vyrábí z kravského nebo buvolího mléka. Jeho využití je široké, dá se upravovat zastudena i v teplé kuchyni, naslano i...

reklama

Postup

  1. Arancini: Nejprve připravte risotto, jelikož se rýže na arancini musí ještě před plněním vychladit. V pánvi rozehřejte lžíci másla s kapkou olivového oleje a mírně orestujte cibuli nebo šalotku.
  2. Jakmile je cibule změklá, přidejte rýži a zalijte vývarem. U tohoto receptu není třeba rýži restovat jako u tradičního risotta. Naopak potřebujete, aby rýže lepila a držela tvar. Vařte al dente nebo o něco více na skus, jelikož se arancini ještě smaží a znovu tak projdou teplem.
  3. Jakmile je rýže hotová, přidejte zbytek másla a nastrouhanou mozzarellu. V případě, že nemáte mozzarellu v oblibě, můžete jí nahradit například parmazánem.
  4. Vše rozprostřete na pekáček do tenké vrstvy a nechte zcela vychladnout. Po vychladnutí tvarujte kuličky, které plňte nakrájenou mozzarellou a rajčaty. Kuličky je třeba řádně utáhnout, aby při smažení nepraskaly a držely tvar.
  5. Hotové kuličky obalujte ve vajíčku a strouhance, osmažte dozlatova a můžete podávat.
  6. Omáčka: Rozpalte troubu na největší výkon a vložte papriky. Nebojte se, že po chvíli začnou černat, jedná se jen o slupku, kterou později z papriky budete loupat.
  7. Jakmile jsou papriky dostatečně opálené, vložte je do mísy, zakryjte folií a nechte zapařit přibližně 10 minut.
  8. Papriky nožem očistěte od slupky a společně se všemi ostatními surovinami rozmixujte dohladka. Nakonec dochuťte solí a pepřem a hotovou omáčku podávejte s arancini.

Arancini s mozzarellou a omáčkou z pečených paprik  Foto:

Arancini s mozzarellou a omáčkou z pečených paprik  Foto: Arancini s mozzarellou a omáčkou z pečených paprik , Foto: Denis Henry foodblog

Denis Henry foodblog Foto:

Denis Henry aneb Kulinární cesta za velkým snem

Denis Henry je foodbloger, který píše a provozuje Ondřej Mikoláš, jehož snem je vydat vlastní kuchařku. I to je jeden z důvodů, proč také vznikl tento blog.

Na blogu DenisHenry.cz se snaží dělat recepty tak, jak si myslí, že by mohly být nejlepší, a zároveň se snaží zachovat jejich originalitu. Líbí se mu jídla s příběhem, čehož si můžete všimnout i v některých receptech, jako je například Milánské rizoto, Caesar salát nebo Tarte Tatin.

reklama