Polévka
- drcená rajčata 2 konzervy
- zeleninový vývar 0,5 litru
- červená cibule 2 ks
- česnek 3 stroužky
- hladkolistá petržel 1 hrst
- bílé víno 1 dc
- třtinový cukr 1,5 lžíce
Tofu knedlíčky
- tofu (přírodní) 200 g
- sýr pecorino (Sýr) 50g
- vejce 1 ks
- hladká mouka 25 g
- sůl
- pepř
- hladkolistá petržel
Postup přípravy
- V hrnci na oleji opečeme cibuli a česnek, přihodíme hrst sekané hladkolisté petrželky a ještě minutu restujeme, přilijeme rajčata, vývar a bílé víno.
- Směs necháme na mírnějším plameni provařit asi 20 minut až půl hodinky. Na závěr polévku osladíme třtinovým cukrem, dochutíme solí a pepřem.
- Tofu knedlíčky připravíme tak, že přírodní tofu protřeme přes síto (já jsem použila obyčejný cedník), určitě by ale postačilo tofu opravdu na jemno nastrouhat. Smícháme s na jemno nastrouhaným sýrem, moukou, vejcem, solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Vlhkýma rukama umačkáme kuličky, které pečeme v předehřáté troubě na 210 °C asi 15 minut.