Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Rajská polévka s tofu knedlíčky

4 porce
do 1 hodiny
Rajčatová polévka s tofu knedlíčky
Rajčatová polévka s tofu knedlíčky
Vyzkoušejte prověřený recept na polévku, který pro vás otestovala bloggerka Tereza z Foodlover.cz. Původní recept je z nové kuchařky Vegetariánská kuchyně pro labužníky, Tereza ho ovšem šikovně vylepšila...
Reklama

Suroviny (4 porce)

Polévka

Reklama

Postup

  1. V hrnci na oleji opečeme cibuli a česnek, přihodíme hrst sekané hladkolisté petrželky a ještě minutu restujeme, přilijeme rajčata, vývar a bílé víno.
  2. Směs necháme na mírnějším plameni provařit asi 20 minut až půl hodinky. Na závěr polévku osladíme třtinovým cukrem, dochutíme solí a pepřem.
  3. Tofu knedlíčky připravíme tak, že přírodní tofu protřeme přes síto (já jsem použila obyčejný cedník), určitě by ale postačilo tofu opravdu na jemno nastrouhat. Smícháme s na jemno nastrouhaným sýrem, moukou, vejcem, solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Vlhkýma rukama umačkáme kuličky, které pečeme v předehřáté troubě na 210 °C asi 15 minut.
Reklama

Rajčatová polévka s tofu knedlíčky, Foto:

Nechte se zlákat novou kuchařkou Vegetariánská kuchyně pro labužníky, z které je tento recept. Více si o ní můžete přečíst v článku od bloggerky Terezy z FoodLover.cz:

 

Vegetariánská kuchyně pro labužníky

Testuju: Vegetariánská kuchyně pro labužníky

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama