Pusinkový dort Pavlova s citronovým krémem lemon curd

Moje hodnocení
2x

Svěžest a odlehčenost krásně ladí s příchodem jara, pikantní sladkost přidá kýžený kontrast. Tento dezert bude ozdobou každé rodinné oslavy.

4 porce
90 minut

Sněhová hmota

Dokončení

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C (ne funkci horkovzduch).
  2. Nejlépe elektrickými metlami šlehejte bílky ve velké, zcela čisté míse, až zhruba ztrojnásobí objem a začnou se tvořit měkké špičky.
  3. Snižte rychlost šlehání a pomalu přisypávejte cukr, až začne vznikat lesklý, tuhý sníh. Když vytáhnete metly, jeho špičky se nebudou ohýbat dolů. Nezapomeňte sníh seškrabovat ze stěn mísy.
  4. Kousíček hmoty promněte mezi prsty, když bude zcela jemná, beze stop nerozpuštěného cukru, zašlehejte ke sněhu škrob, ocet a vanilku, stačí 2 až 3 otáčky metel.
  5. Na plech položte kus pečicího papíru a lžící doprostřed navršte sníh, který pak rozestřete do vyšší placky. Nedějte ji moc plochou, spíš vytvarujte jakési vlny. Plochým nožem uhlaďte okraje placky.
  6. Vložte do trouby a její teplotu ihned snižte na 150 °C. Pavlovu pečte, respektive sušte v troubě 1 hodinu a 15 minut, během této doby neotvírejte dvířka trouby.
  7. Troubu pak vypněte, ale dvířka nechte zavřená, až pavlova úplně vychladne, což bude nejméně za 2 až 3 hodiny. Ideální je ale nechat ji v troubě přes noc.
  8. Těsně před podáváním přesuňte pavlovu na servírovací talíř, ozdobte citronovým krémem a šlehačkou, případně posypte mandlovými lupínky a/nebo drobným ovocem.

Vyzkoušejte i výborný mrkvový dort s ořechy podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty