Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Pštrosí kýta v zeleném pepři s dýňovo-bramborovým pyré

2 porce
do 30 minut
Pštrosí kýta s dýňovo-bramborovým pyré
Pštrosí kýta s dýňovo-bramborovým pyré Autor: Habánské sklepy
Pro valentýnskou večeři volte spíše lehčí a také neobvyklé druhy masa. Kachna ani vepřo knedlo zelo vašeho partnera romanticky nenaladí. Vyzkoušejte výborné pštrosí maso s luxusní omáčkou. Uvidíte, že partnera netradičním jídlem zaujmete.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Pštrosí kýtu očistěte a naporcujte. Osolte a obalte čerstvě drceným zeleným pepřem a česnekem. Zprudka opečte na pánvi ze všech stran a dopečte dorůžova v troubě.
  2. Sos připravíte tak, že do kastrolku nalijete víno, které svaříte, a přidáte omáčku demi-glace.
  3. K masu s omáčkou podávejte pyré. Dýni a brambory očistěte a uvařte ve slané vodě doměkka. Sceďte a metličkou vyšlehejte pyré, dle chuti dosolte. Na pánvi opečte ořechy, přidejte krystalový cukr a nechejte zlehka zkaramelizovat. Těmito oříšky pak ozdobte pyré.
  4. Prima tip: Jaké víno se k pokrmu hodí nejvíce? Samozřejmě to, které použijte pro přípravu omáčky, tedy Cabernet Sauvignon 2011 pozdní sběr z vinařství Habánské sklepy, které vyniká tmavou rubínovou barvou, bohatým aroma připomínajícím černorybízový džem, hořkou čokoládu a koření, a plnou šťavnatou chutí, která vás i vašeho partnera okouzlí.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama