Cukrařinka: Pečeme s láskou

Psí dort – zdravá a chutná laskomina pro nejvěrnější parťáky

Moje hodnocení
2x

Parádní dort na oslavu narozenin vašeho zvířecího miláčka nebo třeba na jeho svátek nebo Den psů, který se sice slaví 26. srpna, ale proč čekat až do léta? Navíc tuhle dobrotu si rády dají i kočky.

4 porce
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 170 °C. Maso nakrájejte na kostičky. Čtyři mrkve omyjte a nastrouhejte nahrubo nebo je nakrájejte nadrobno. Přidejte k masu s olejem a dvěma vejci. Důkladně promíchejte.
  2. Dvě formy o průměru 22 až 24 cm vymažte olejem. Do masové směsi vmíchejte polovinu vařené rýže a směs rozdělte na dvě stejně velké části. Rozprostřete každou do jedné formy a prsty ji stlačte, aby tvořily souvislou vrstvu. Pečte v předehřáté troubě 45 minut.
  3. Mezitím uvařte zbylé dvě mrkve v celku doměkka a tři vejce natvrdo. Trvá to 10 minut od bodu varu. Pak je slijte a zchlaďte studenou vodou. Mrkve nastrouhejte nebo nakrájejte nadrobno.
  4. Tvaroh vyšlehejte s dvěma žloutky dohladka. Vmíchejte zbylou vařenou rýži a mrkev. Vejce oloupejte a nakrájejte na plátky, dobře to jde kráječem na vajíčka.
  5. Upečené korpusy nechte vychladnout. Jeden ponechte ve formě (máte-li různě velké formy, pak v ní ponechte ten větší). Natřete na něj vrstvu tvarohové směsi s rýží, poklaďte plátky vajec a přiklopte druhým korpusem. Pokud vám zbyl tvaroh, vytvořte z něj na dortu pusinky pomocí cukrářského sáčku s větší špičkou.
  6. Hotový dort uložte na 1 až 2 hodiny do lednice. Servírujte posypané sušeným masem, nakrájeným na kousky.

Pro sebe si raději upečte úžasný mrkvový dort jako z cukrárny podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Cukrařinka: Pečeme s láskou

Andrea Burešová Lišková Cukrařinka: Pečeme s láskou

Blogerka Cukrařinka začala péct dorty a tvořit pro ně postavičky z marcipánu pro své syny. Z koníčku se postupně stala vášeň a z vášně profese. Své osvědčené recepty na dorty a dezerty si naštěstí nenechala pro sebe, ale velmi srozumitelně je popsala v kuchařce. A tak se můžete nechat inspirovat, potěšit se pohledem na krásné dobroty a vybrat si ty, které upečete při nejbližší vhodné příležitosti. Jejich ohromnou výhodou je rychlost a snadnost přípravy, takže postupně nejspíš vyzkoušíte všechny.

Vydalo nakladatelství XYZ.


Přečtěte si také

Recepty