Proteinové bagely bez přidaného proteinu – zdravé pečivo není mýtus!

Moje hodnocení
4x

Proteinové pečivo bez proteinu? Vytvoříte jej snadno – se skyrem nebo sýrem cottage. Obě varianty jsou výtečné a hotové během okamžiku. Vláčné vydrží několik dní a podávat je můžete jak naslano, tak nasladko s džemem či ovocem.

4 porce
45 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Pokud používáte sýr cottage, rozmixujte ho s vejci, skyr stačí s vejcem prošlehat.
  2. V druhé misce promíchejte 170 g mouky v případě cottage nebo 200 g mouky u skyru s kypřicím práškem, sodou a solí. Zapracujte moučnou směs do mléčné a nechte 5 až 10 minut odpočívat.
  3. Plechy vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 °C.
  4. Odpočinuté těsto rozdělte na čtvrtiny. Navlhčenýma rukama vytvarujte mezi dlaněmi bochánky. Pak prstem udělejte doprostřed každého díru a postupným vytahováním tvarujte prstence silné 3–3,5 cm. Skládejte je s velkými rozestupy na připravený plech. Povrch bagelů uhlaďte navlhčenýma rukama a posypte semínky. Pečte v předehřáté troubě 20 minut dozlatova.
PRIMA TIP: Se skyrem docílíte pečiva s menším obsahem tuku, ale zpravidla se stejným obsahem bílkovin, jako když použijete cottage. Jelikož cottage obsahuje více tuku než skyr, dodá těstu větší vláčnost a jemnost. Pokud zvolíte cottage, použijte hustější typ sýru s hrubší strukturou namísto toho, kde je vysoký podíl řídké smetany s patrnými, oddělenými sýrovými zrnky.

Upečte si také domácí housky podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Domácí křupavé housky

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Vaříme lehce

Martina Baťhová Vaříme lehce

Blogerka Zdravě živená, Martina Baťhová, vydala kuchařku se svými oblíbenými slanými a sladkými recepty. Spojuje je vyvážené složení, spousta zeleniny, semínek a zdravých surovin, důraz na celozrnné mouky a absenci rafinovaných cukrů a hlavně na lahodnou chuť a krásný vzhled. Svým blogem i knihou Martina ukazuje, že jíst zdravě a dobře je velmi snadné, když přijmete za své pár pravidel, vyzkoušíte nové suroviny a hlavně nevšední kombinace. Více než 90 receptů představuje jídla pro celou rodinu od rána do večera. Doplňují je praktické tipy na obměny surovin, uchování jídla v krabičce nebo podrobnější vysvětlení postupu.

Vydalo nakladatelství CPress.


Přečtěte si také

Recepty