Suroviny
- vepřová panenka (sous-vide) 500 g
- kuřecí maso 200 g
- smetana 200 ml
- žloutek 1
- bylinky
- šunka 150 g
- lišky 160 g
- demi-glace 500 g
- baby špenát 200 g
- brambory (typ C) 500 g
- mléko 100 ml
- petržel 160 g
- máslo 100 g
- česnek 2 stroužky
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Z části smetany, kuřecího masa, soli, pepře, žloutků a bylinek si připravíme fáš. Panenku sous-vide si vytáhneme ze sáčku a zprudka orestujeme. Na alobal si vyskládáme pražskou šunku, potřeme fáší, vložíme panenku a zabalíme v úhledný váleček.
- Konvektomat nastavíme na 150 °C a sondu na 54 °C, píchneme do masa a dáme péct. Chvíli před koncem sundáme alobal.
- Brambory uvaříme, rozmačkáme s horkým mlékem, smetanou a solí, vyšleháme jemnou bramborovou kaši, do které nakonec přidáme oříšek másla. Na másle zahřejeme česnekové plátky, na které dáme zavadnout baby špenát, osolíme opepříme.
- Osolenou a olivovým olejem potřenou petržel upečeme v troubě na 150 °C do lehce zlatavé barvy.
Autor receptu: Kristián Dostál