Suroviny
- vepřová panenka
- šunka
- švestky
- rajče
- mozzarella
- bazalka
- brambory
- cibule
- olej
- rajče
- pepř
- smetana
- máslo
Postup přípravy
- Vepřovou panenku očistíme, omyjeme, nařízneme a plníme schwarzwaldskou šunkou, sušenými rajčaty, mozzarellou a bazalkou. Druhou vepřovou panenku plníme sušenou švestkou a schwarzwaldskou šunkou. Panenky zabalíme a necháme marinovat v olivovém oleji. Poté je zprudka osmažíme na pánvi, přendáme do pekáče a dáme do vyhřáté trouby na 200°C, pečeme 15 až 20 minut, přihodíme cherry rajčátka.
- Připravíme si omáčku, na pánvi orestujeme nakládaný pepř, zalijeme smetanou a dle libosti zahustíme.
- Oloupané brambory dáme do hrnce vařit spolu se solí a kmínem. Mezitím si připravíme jarní cibulku, kterou nadrobno nasekáme. Po uvaření brambory scedíme, vložíme kousek másla, nasypeme jarní cibulku a rozšťoucháme.
- Panenku podáváme se šťouchanými brambory a pepřovou omáčkou.