Suroviny
- vepřové kotlety 600 g
- sušená šunka
- smetana dle potřeby
- rozmarýn
- baby špenát 100 g
- mrkev 200 g
- petržel 150 g
- brambory 1 kg
- smetana 250 ml
- demi-glace 300 ml
- koření
- olivový olej 15 ml
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Z vepřové kotlety si uděláme dva válečky. Z ořezů masa, smetany, bílku, rozmarýnu, soli a pepře si připravíme v cootru fáš. Na fresh fólii si rozložíme schwarzwaldskou šunku, na kterou poklademe fáš. Na fáš rozvrstvíme baby špenát a položíme řádně osolené a opepřené maso. Poté vše zabalíme do folie a dáme péct do konvektomatu na 150 °C na 20 minut. Hotové maso poté opečeme na pánvi.
- Podzimní zeleninové ragú: Na olivovém oleji orestujeme šalotku s česnekem, poté přidáme na kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu a společně orestujeme. Dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme baby špenát.
- Smetanová omáčka: Do demi glace vlijeme smetanu a dochutíme solí a pepřem.
- Schwarzwaldský chips: Na pánvi opečeme plátek schwarzwaldské šunky.
- Opečené brambory: Brambory řádně omyjeme a se slupkou rozkrájíme na měsíčky. Dáme je vařit do osolené vody a před bodem varu je slijeme, dáme na pečicí papír a péct do trouby. Osolíme a okořeníme je, přidáme plátky česneku. Pečeme na 150 °C 20 minut.
Autor receptu: Eliška Kuttichová