Suroviny
Postup přípravy
- Maso očistíme, osolíme, opepříme a prudce osmažíme na sádle. Vyndáme maso a na výpeku orestujeme dozlatova zeleninu (řapíkatý celer dáme později). Přidáme protlak, červené víno, koření a vývar z polévky a dusíme 4–5 hodin (nebo požijeme tlakový hrnec – 2 hodiny). Vyndáme líčka a propasírujeme zeleninu a dáme vařit omáčku. Zjemníme ji máslem a přidáme povidla na zahuštění a chuť. Necháme s líčky provařit a dochutíme solí a pepřem.
- Uvařené brambory rozšťoucháme s máslem a smetanou a přidáme orestovanou cibuli, česnek a slaninu. Osolíme a opepříme a přidáme čerstvou petržel. Lišky osmažíme se solí, pepřem a kmínem na másle a servírujeme s hlavním chodem. Jako dekoraci uvaříme dvě křepelčí vejce a dáme je na orestované hnízdo ze strouhané mrkve.