Tataráček z lososa
- losos 500 g
- kopr
- zakysaná smetana 2 PL
- šalotka 2
- olivový olej
- limetková šťáva
- dijonská hořčice
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Rohlíčky
- Uválené listové těsto nakrájíme na středně velké čtverce. Každý čtverec pomažeme zakysanou smetanou.
- Každý čtverec smotáme do tvaru rohlíčku. Pomažeme vajíčkem a posypeme sezamem. Dáme péct do vyhřáté trouby na 160 °C cca 15–20 minut.
Tataráček z lososa
- Nakrájíme si na drobné kostičky šalotku a lososa. Přidáme podle chuti dijonskou hořčici a na zjemnění polévkovou lžíci zakysané smetany, poté promícháme se zbylými přísadami.
- Necháme odpočinout, případně dotáhneme solí a citronem podle vlastní chuti.
Autor receptu: Tereza Bílková