Suroviny
- kuřecí skelet 1200 g
- kuřecí prso 120 g
- mrkev 100 g
- celer 100 g
- řapíkatý celer 100 g
- petržel
- bylinky
- hladká mouka 50 g
- vejce 1
- sůl
- libeček
Postup přípravy
Kuřecí skelety opečeme v troubě na 200 °C, 15 minut, poté vložíme do studené vody, společně se zeleninou (celer, řapíkatý celer, mrkev, cibule, libeček) a na nízkou teplotu vaříme vývar. Na nudličky nakrájíme řapíkatý celer, celer a mrkev; dáme uvařit do poloměkka do osolené vody. Vývar procedíme, dosolíme. Následně připravíme nudličky: zamícháme vejce, mouku, mléko a sůl. Přidáme bylinky a opečeme jako palačinku. Polévku servírujeme s masem, zeleninou a nudlemi.