Chod
- vepřové maso 1 kg
Chod
- šalotka 8
Bramborové knedlíky
- vejce 3
Chod
- česnek 5
Bramborové knedlíky
- dětská krupička 200 g
Chod
- sladká paprika 1 lžička
- špenát 1 kg
Chod
- bílé zelí 1 sklenice
- červené zelí 1 sklenice
- olivový olej 1 lžíce
- masox
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Plátky krkovičky lehce naklepeme, opepříme a nařízneme okraje. Bůček pokrájíme na plátky. Maso osolíme a opepříme. V misce smícháme olivový olej, čtyři stroužky prolisovaného česneku, lžičku sladké papriky. Do misky vložíme plátky krkovice i bůčku a necháme to v marinádě odležet.
- Maso i s marinádou pak vložíme na plech, bohatě posypeme pokrájenou šalotkou a pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Podlijeme vodou s rozpuštěným masoxem. Maso podáváme s dušeným zelím, špenátem a knedlíkem.
Bramborový knedlík
- Ingredience na bramborový knedlík zpracujeme a vytvarujeme knedlík, dáme ho vařit nejlépe do páry.
- Knedlík necháme vychladnout a potom ho nakrájíme.
Špenát
- Čerstvý špenát propláchneme a necháme okapat. Čtyři šalotky oloupeme a nasekáme nahrubo a orestujeme dozlatova na olivovém oleji.
- Přidáme špenát a necháme ho na horké pánvi povadnout. Osolíme, opepříme, případně ochutíme česnekem. Špenát již jen krátce orestujeme.
Autor receptu: Rudolf Pokorný