Bramborové knedlíky
- brambory 1.6 kg
Chod
- šalotka 8
- česnek 5
- sladká paprika 1 lžička
Bramborové knedlíky
- ocet 1 lžíce
Chod
- bílé zelí 1 sklenice
- červené zelí 1 sklenice
- olivový olej 1 lžíce
- masox
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Plátky krkovičky lehce naklepeme, opepříme a nařízneme okraje. Bůček pokrájíme na plátky. Maso osolíme a opepříme. V misce smícháme olivový olej, čtyři stroužky prolisovaného česneku, lžičku sladké papriky. Do misky vložíme plátky krkovice i bůčku a necháme to v marinádě odležet. Maso i s marinádou pak vložíme na plech, bohatě posypeme pokrájenou šalotkou a pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Podlijeme vodou s rozpuštěným masoxem. Maso podáváme se špenátem a knedlíkem.
Ingredience na bramborový knedlík zpracujeme a vytvarujeme knedlík, dáme ho vařit nejlépe do páry. Knedlík necháme vychladnout a potom ho nakrájíme.
Čerstvý špenát propláchneme a necháme okapat. Čtyři šalotky oloupeme a nasekáme nahrubo a orestujeme dozlatova na olivovém oleji. Přidáme špenát a necháme ho na horké pánvi povadnout. Osolíme, opepříme, případně ochutíme česnekem. Špenát již jen krátce orestujeme.
Podáváme s červeným a bílým dušeným zelím.