Prostřeno: Naše masité žebírko s bramborovými harmonikami, křenovým nebo brusinkovým dipem

Moje hodnocení
102x

A stejně jako polévka i hlavní chod byl dobře dochucený a výživný, žebírka skoro nikdo nedojedl, protože už prostě nemohl.

5 porcí
120 minut

Na harmonikové brambory

Křenový dip

Brusinkový dip

Na pečená žebra

Brusinkový dip

Na pečená žebra

Brusinkový dip

Postup přípravy

  1. Brambory umyjeme a do každého uděláme asi do dvou třetin hustší zářezy (harmoniku). V hmoždíři si roztlučeme tymián, rozmarýn, pepř a sůl, ke směsi přidáme česnek a olivový olej. Do pekáče na pečicí papír rozložíme brambory a potřeme je touto směsi. Vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a pečeme zhruba hodinu.
  2. Pečena žebra: Všechny ingredience na marinádu smícháme dohromady a potřeme žebra, maso necháme chvíli marinovat. Poté žebra pečeme dvě hodiny v troubě vyhřáté na 180°C.
  3. Křenový dip připravíme z jogurtu, zakysané smetany a křenu. Podle chuti osolíme, opepříme.
  4. Brusinkový dip: Na olivovém oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli s česnekem, přidáme třtinový cukr, necháme zkaramelizovat, přidáme ocet a necháme odpařit. Nakonec přidáme worcesterovou omáčku, rajčatové pyré s prolisovaným česnekem, kompotované brusinky, sůl, pepř a necháme 10 minut provařit.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prostřeno, soutěžící


Přečtěte si také

Recepty