Brambory umyjeme a do každého uděláme asi do dvou třetin hustší zářezy (harmoniku). V hmoždíři si roztlučeme tymián, rozmarýn, pepř a sůl, ke směsi přidáme česnek a olivový olej. Do pekáče na pečicí papír rozložíme brambory a potřeme je touto směsi. Vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a pečeme zhruba hodinu.
Pečena žebra: Všechny ingredience na marinádu smícháme dohromady a potřeme žebra, maso necháme chvíli marinovat. Poté žebra pečeme dvě hodiny v troubě vyhřáté na 180°C.
Křenový dip připravíme z jogurtu, zakysané smetany a křenu. Podle chuti osolíme, opepříme.
Brusinkový dip: Na olivovém oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli s česnekem, přidáme třtinový cukr, necháme zkaramelizovat, přidáme ocet a necháme odpařit. Nakonec přidáme worcesterovou omáčku, rajčatové pyré s prolisovaným česnekem, kompotované brusinky, sůl, pepř a necháme 10 minut provařit.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.