Suroviny
- smetana na vaření 400 ml
- vanilkový sirup 1 ML
- umělé sladidlo 1 ML
- vejce 2
- cukr 40 g
- jahody
- borůvky
- máta
Postup
- Smetanu necháme zahřát v hrnci na plotně a mezitím si žloutky oddělíme od bílků. Žloutky s cukrem promícháme a pomalu přiléváme horkou smetanu. Přidáme jednu čajovou lžičku dochucovadla a mícháme cca 2 minuty.
- Směs rozlijeme do pěti mističek. Mističky dáme do vyššího plechu, kam nalijeme cca 1 cm vody, přikryjeme druhým pekáčem a dáme do trouby na 140 °C na 90 minut. Po 90 minutách vytáhneme dezert a necháme vychladnou.
- Poté na dezert nasypeme jednu polévkovou lžičku cukru a flambovací pistolí cukr zkaramelizujeme a necháme v lednici tak 20 minut. Potom vytáhneme dezert a dozdobíme jahodami a borůvkami.
- Na konec navrch položíme lístek máty, máme hotovo a můžeme servírovat.
Autor receptu: Michal Špaček
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!