Suroviny
- dýně Hokkaidó
- limetka 2
- zázvor 90 g
- pomeranč 3
- pomerančová kůra z 1/2 pomeranče
- mrkev 3
- cukr 2 PL
- sůl 1,5 ML
- cibule 2
- kokosové mléko 400 ml
- dýňová semínka
- zeleninový vývar 2 l
Postup
- Nakrájíme si cibuli na jemné kostičky. Cibuli orestujeme na másle s olejem. Na orestované cibuli osmahneme tři mrkve, půl dýně Hokkaidó oloupané a nakrájené – a druhou půlku neoloupanou, ale nakrájenou. Z 90 g zázvoru tak cca 60 g nakrájíme a zbytek na struhadle nastrouháme.
- Zalijeme dvěma litry zeleninového vývaru a vaříme cca 30 minut do změknutí. Po dobu vaření přidáme 1,5 čajové lžičky soli a dvě lžíce cukru. Vymačkáme šťávu ze dvou pomerančů a ze tří limetek a nalijeme do polévky.
- Nastrouhanou pomerančovou kůru přihodíme také do polévky. Po půl hodině polévku rozmixujeme a přecedíme. Rozmixovanou polévku necháme 20 minut vařit na mírném varu a ke konci přilijeme 400 ml kokosového mléka a ještě 5 minut vaříme a můžeme podávat.
Autor receptu: Michal Špaček
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!