Suroviny
- vepřová krkovice 800 g
- směs koření ((směs na krkovici, 7 druhů pepře, grilovací koření, koření na americké brambory))
- cibule 2
- anglická slanina 500 g
- grenaille
- nakládaný pepř
- smetana 350 ml
- whisky 0,5 dcl
- máslo 50 g
- olej 70 g
- sůl
Postup
- Nakrájíme si maso na plátky, posypeme kořením a rychle zatáhneme na pánvičce na troše oleje. Z každé strany stačí cca čtyři minutky. Poté položíme do pečicí formy a necháme cca hodinu dodělat v troubě.
- Brambory si uvaříme ve vodě se slupkou, necháme vychladnout a poté si nakrájíme cibuli a anglickou slaninu na tenké proužky. Osmahneme cibuli společně s anglickou slaninou a poté přisypeme brambory, které jsme si nechali vychladnout.
- Posypeme kořením na americké brambory, grilovací a osolíme, necháme cca 20 minut ohřát a malinko ogrilovat na pánvi.
- Na pánvičce, ve které se dělalo maso, necháme rozpustit kousek másla, přidáme nakládaný pepř a necháme zprudka osmahnout na pánvi. Přilijeme půl deci whisky a necháme pořádně vypařit alkohol.
- Nakonec zalijeme smetanou, necháme smetanu povařit, než zhoustne, a můžeme podávat.
Autor receptu: Michal Špaček
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!