Bešamel
- hladká mouka 50 g
Masová směs
- cibule 1 kus
Bešamel
Postup přípravy
- Připravíme masovou směs: osmažíme najemno nakrájenou cibuli a česnek nakrájený na plátky do zlatohněda. Poté přidáme mleté maso a necháme je zatáhnout. Poté maso okořeníme a přidáme kečup. Kořeníme hodně, jde o to, dosáhnout výrazné chuti koření. Smažíme, dokud maso není hotové. Pak přidáme plechovku rajčat, krátce povaříme, případně dochutíme.
- Rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Až je jíška osmažená, přilijeme mléko, přidáme muškátový oříšek, sůl a pepř. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí (konzistence asi jako pudink). Zapékací mísu vyložíme pečicím papírem. Položíme vrstvu lasagní, na to navrstvíme část masové směsi a bešamelu, poté opět těstoviny a postup opakujeme, dokud máme suroviny. Poslední vrstvou by mělo být maso a bešamel, který posypeme strouhaným sýrem. Pečeme při 180 °C asi 45 minut.