Suroviny
- zadní hovězí maso 1 kg
- hovězí vývar 500 ml
- šalotka 6
- mrkev 4
- baby karotka
- žampiony 300 g
- víno 300 ml
- hladká mouka 2 PL
- bylinky
- olivový olej
- brambory
- máslo
- mléko
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Maso nakrájíme na kousky a osmahneme v hrnci. V pánvi osmažíme i šalotku a přidáme mrkev nakrájenou na kolečka. Přidáme do hrnce s masem. Víno promícháme s moukou a nalijeme do hrnce.
- Celé zalijeme vývarem a přidáme mini žampiony a bylinky. Dáme do trouby na aspoň 2 hodiny při 160 °C. Na posledních 20 minut přidáme baby karotku. Mezitím si uděláme bramborovou kaši, na kterou následně maso servírujeme.
Autor receptu: Denisa Pfauserová