Suroviny
- hovězí roštěná 1,5 kg
- hladká mouka
- červené víno 350 ml
- směs koření (na roštěnky)
- vývar 350 ml
- brusinky 3-4 PL
- brambory 2 kg
- máslo 50-100 g
- smetana na vaření
- sádlo
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Maso nakrájíme na plátky, poklepeme a rozkrájíme na větší kostky, přidáme sůl, pepř a koření. Maso obalíme v hladké mouce a na rozpáleném sádle opečeme do zhnědnutí. Poté vyjmeme a osmahneme cibuli. Vrátíme maso, přilijeme víno a vývar a vaříme v tlakovém hrnci asi hodinu a půl. Pokud je maso měkké, vyjmeme ho z omáčky a omáčku rozmixujeme. Maso vrátíme a přidáme brusinky, dochutíme podle potřeby a povaříme asi ještě pět minut.
- Brambory oloupeme, uvaříme do změknutí, přidáme teplou smetanu, nakrájenou cibulku a máslo a prošťoucháme. Ochutíme solí a pepřem dle chutí.
Autor receptu: Veronika Drbohlavová