Head
- losos 5 ks
Dip
- olivový olej ks
- kopr ks
- sůl ks
Head
- rajče ks
- citron ks
Postup přípravy
- Na pusinky brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, osolíme a dáme vařit do změknutí. Uvařené brambory slijeme, přidáme asi 80 g másla a rozmačkáme. Necháme chvilku vychladnout a přidáme kelímek ricotty, vajíčko a v případě potřeby trošku smetany, aby kaše byla hladká, ale ne řídká. Kaší naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme pusinky, pokapeme je rozpuštěným máslem a pečeme 10-15 minut na cca 200°C, než na povrchu zezlátnou.
- Papriky očistíme a nakrájíme na kostky. Cukety nakrájíme na půlcentimetrová kolečka a společně s paprikami dáme na rozpálenou pánev a zakápneme olivovým olejem. Když jsou papriky i cuketa téměř na skus, přidáme rajčátka a zeleninu ještě lehce dopékáme.
- Filety lososa zbavíme kůže, pokapeme citronem, dáme na pařák, posypeme bylinkami a vaříme asi deset minut. Před podáváním dosolíme a dokořeníme.
- Nakonec připravíme dip – kam nakrájíme snítky kopru a přidáme je do rozmíchané kysané smetany, dochutíme solí.