Postup
- Z vepřové panenky odstraníme veškerý přebytečný tuk a blány a do masa. Rovnoměrně vetřeme marinádu. Maso obalíme plátky pancetty. Před grilováním necháme ohřát do pokojové teploty.
- Grilujeme v kontaktním grilu (170 °C až 230 °C) zhruba 10 až 15 minut, dokud maso ve středu není jen lehce narůžovělé. Upečené panenky necháme 3 minuty odstát. Panenky nakrájíme na tenké plátky dle libosti a podáváme.
- Brambory uvaříme v osolené vodě, slijeme, promačkáme mačkačem a po mírném zchladnutí přidáme pažitku, kousek másla a podáváme.
Houbová omáčka
- V kastrolku zpěníme lžíci másla, přidáme šalotku a necháme zesklovatět. Poté vložíme hříbky, pokrájené na plátky. Orestované houby zalijeme smetanou.
- Omáčku mícháme, dokud nám nezhoustne, přidáme sůl a pepř podle chuti.
Pepřová omáčka
- V kastrolku zpěníme lžíci másla, přidáme šalotku a necháme zesklovatět. Poté vložíme kuličky pepře a zalijeme smetanou.
- Omáčku mícháme, dokud nám nezhoustne, přidáme sůl a pepř podle chuti.
Autor receptu: Jan Hnát
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!