Suroviny
- avokádo 1
- česnek 1/2 stroužku
- olivový olej 20 g
- limetka 1
- sůl 3 špetky
- čerstvě mletý černý pepř 3 špetky
- šalotka 1
- tuňák (čerstvý) 150 g
- pažitka 1/2 svazku
- sójová omáčka
- sezamová semínka
Postup
- Rybu si nakrájíme na malé kostičky, zakapeme jemně limetkou a dochutíme nadrobno nasekanou cibulkou. Dle chuti přidáme sójovou omáčku, česnek, mletý pepř, olivový olej a jemně osolíme.
- Všeho jen špetku – opravdu jen málo na chuť – netvoříme omáčku! Lze dochutit i jemně nasekaným koriandrem či pažitkou. Dále si nakrájíme avokádo (musí být měkké) a dáme stranou. Dále si nakrájíme mango najemno a dáme stranou.
- Do kulatého tvořítka (pro jednodušší servírování) nandáme doprostřed talíře nejprve dochuceného tuňáka, dále pak navrstvíme avokádové kousky, a nakonec doplníme do vrchu mangem (do výšky cca 3 cm). Dále ozdobíme sezamem, jemně zakápneme sójovou omáčkou či granátovým jablkem.
Autor receptu: Kateřina Mátlová