Suroviny
- vejce 4
- mascarpone 2-3 balení
- sušenky
- moučkový cukr 500 g
- espresso
- mandlový likér amaretto 50 ml
- kakao (na posyp)
Postup
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky mixujeme s cukrem moučkou, přidáváme cukr do té doby, dokud směs nebude bílá. Do směsi přidáme mascarpone a celé to rozmixujeme dohladka. Z bílků vyšleháme sníh (můžeme přidat špetku soli, aby sníh se držel lépe). Přidáme sníh do směsi z mascarpone a žloutku, ale nemixujeme, jen mícháme lžící, jinak sníh spadne.
Uděláme jedno espresso a přidáme do něj Amaretto, 1:1 nebo 1:2, zaleží na chuti. Vezmeme pekáč, dno vyložíme sušenkami.
Sušenky pomocí štětce potřeme směsí kávy a Amaretta. Pak na ně dáme směs z mascarpone a ostatního, stejným způsobem pokračujeme. Nakonec, když už jsou sušenky pokryté mascarpone, posypeme všechno kakaem. Dáme minimálně na jednu noc do lednice.
Autor receptu: Polina Chmilevskaja