Suroviny
- hladká mouka 235 g
- moučkový cukr 50 g
- máslo 70 g
- žloutek 1
- kypřicí prášek do pečiva 1/2
- plnotučné mléko 5 PL
- skořice
Postup
- Do mouky promísíme prášek do pečiva. Nakrájíme máslo na malé kousky a pak přidáme žloutek a mléko. Kdyby těsto nebylo dost vláčné, přidáme ještě mléko. Těsto zaděláme. Pro lepší práci dáme těsto na 15–20 minut do ledničky.
- Těsto rozdělíme na dva stejné díly a z každého kusu vyválíme obdélník na velikost plechu. Vezmeme piškoty, rozdrobíme je a rozsypeme na těsto. Na piškoty doprostřed rozprostřeme nastrouhaná jablka. Posypeme skořicí a pocukrujeme.
- Posypeme malými kousky másla a nasekanými ořechy. Těsto zabalíme, potřeme mlékem. Pečeme na 180 °C do zlatova. Poté vyjmeme z trouby, necháme vychladnout, nakrájíme, posypeme cukrem a podáváme.
Autor receptu: Martin Hájek