Suroviny
- kapusta
- mleté maso 800 g
- ďábelské tousty 2
- rajský protlak 2
- cibule 2
- klobása 2
- rýže 1 sáček
- česnek
- olej
- sůl
- pepř
Placky
- hladká mouka 500 g
- kefír
- sůl špetka
- jedlá soda špetka
- máslo
Postup
- Dáme si vařit kapustu v celku na dvacet minut. Poté necháme okapat a natrháme si listy. Připravíme si náplň. Nakrájíme si cibuli, klobásky a osmahneme si to na pánvi na trošce oleje. Pak to přidáme do mletého masa.
- Rýži trochu povaříme, osolíme, opepříme, přidáme česnek a zamícháme do směsi. Začneme balit. Vezmeme si jeden list kapusty, přidáme masovou směs a zabalíme to. Poté si dáme vařit vodu do hrnce, osolíme, přidáme dva rajské protlaky a zabalené holubky, vaříme 40 minut.
- Poté naskládáme holubky na pekáč, polejeme vroucí vodou, ve které se vařily holubky, a dáme zapéct do trouby na 20 minut.
Placky
- Zpracujeme si těsto, vyválíme placky.
- Opečeme z obou stran na sucho na pánvi, poté pomažeme máslem.
Autor receptu: Monika Grondzárová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!
RECEPT: Plněné papriky s rajskou omáčkou