Suroviny
- olivový olej
- cibule 2
- česnek 4 stroužky
- kuřecí maso 600 g
- pesto 6 ML
- ricotta 4 PL
- voda 400 ml
- listový špenát 100 g
- oregano
- sůl
- pepř
Bramborové gnocchi
- brambory 500 g
- hladká mouka 130 g
- sůl 0,5 g
- vejce 1
Mrkvové gnocchi
- mrkev 500 g
- hladká mouka 300 g
- sůl
Postup
- Na olivovém oleji orestujeme nakrájenou cibuli, česnek, kuřecí maso, osolíme a opepříme. Přimícháme tři lžíce bazalkového pesta, dvě vrchovaté lžíce ricotty, 200 ml vody, oregano, přidáme špenát a necháme podusit.
- Nakonec obohatíme o čerstvou bazalku a podáváme posypané parmazánem.
Gnocchi – bramborové
- Uvaříme brambory, dokud nezměknou.
- Rozmixujeme je na kaši a spojíme je s moukou a vejcem. Z těsta vytvoříme palice, nakrájíme na kousky a vaříme ve vroucí vodě pár minut.
Gnocchi – mrkvové
- Uvaříme mrkev naměkko. Rozmixujeme/rozmačkáme mrkev.
- Spojíme s moukou a solí. Vytvarujeme gnocchi a pár minut vaříme ve vroucí vodě.
Autor receptu: Juraj Partl