Na omáčku
Špenátové krokety
- špenátové listy 700 g
- čedar 400 g
- olivový olej
- mletá sladká paprika
- cornflakes (strouhanka)
- smetana (12%)
- microgreens
- sůl
- pepř
Postup
- Nakrájíme najemno šalotku, očistíme stroužky česneku a zázvoru a překrojíme limetku, abychom ji mohli následně vymačkat. Mezitím si rozpálíme hrnec, do kterého dáme olivový olej a přidáme šalotku, zarestujeme do zlatova a přidáme kešu, zázvor a česnek.
- Podle toho, jak máte rádi pálivé, přidáme zelenou curry pastu, všechno pořádně mícháme, aby se nám hezky promísily chutě. Zalijeme kokosovým mlékem, celé dochutíme solí, pepřem a podlijeme trochou vývaru, aby omáčka nebyla tak hustá.
- Vaříme přibližně 30 minut, při kterých stále mícháme. Dále do omáčky přidáme 100 g špenátu, který nám udělá výslednou krásně zelenou barvu omáčky, a celé rozmixujeme.
- Dále si připravíme špenátové krokety. Nasekáme veškerý špenát na co nejmenší kousky. Nastrouháme si čedar a vše promícháme, dále přidáme sůl, pepř, olivový olej, mletou papriku a všechno důkladně promícháme. Dále přidáme trošku cornflake strouhanky a znovu promícháme.
- Následně si vezmeme 2 lžíce a uděláme krásné nočky, které dáme na 40 minut do mrazáku. Poté, co je vyndáme, je namočíme do smetany a obalíme v cornflake strouhance a dáme péct na 180 °C 8 minut. Po upečení můžeme servírovat např. s brokolicí nebo čímkoli, co vám vyhovuje.
Autor receptu: Petr Barkman