Suroviny
- cherry rajčata 300 g
- česnek 1 hlava
- mascarpone 250 g
- ricotta 100 g
- bazalka
- parmazán 100 g
- burrata 200 g
- směs koření
- sůl
Noky
Postup
- Rozkrojíme hlavu česneku na půlku přes všechny stroužky. Rajčata propíchneme a s česneky dáme na plech, pokapeme olejem, osolíme, opepříme a pečeme na 200 °C cca 40 minut – dokud se rajčata nerozpadají. Upečenou směs dáme do mixéru – česneky bez slupek – a rozmixujeme. Přidáme mascarpone, ricottu, bazalku a trochu nastrouhaného parmazánu. Dochutíme solí a pepřem.
- Parmezán rozmixujeme s bazalkou. Do omáčky dáme uvařené noky a zamícháme. Do talíře přidáme kousek burraty, posypeme bazalkovým parmazánem a dozdobíme bazalkovým listem.
Noky
- Brambory uvaříme ve slupce, očistíme a necháme úplně vychladnout. Brambory rozmačkáme nebo rozmixujeme na kaši a dáme do velké mísy.
- Ve směsi vytvoříme rukou důlek a v něm vidličkou rozšleháme vejce, přidáme mouku, parmazán, ricottu, sůl, muškátový oříšek, pepř a zamícháme. Těsto rozdělíme na menší části a každou vyválíme na pomoučeném válu na průměr asi 1 cm.
- Knedlíky vaříme v osolené vroucí vodě, dokud nevyplavou na povrch, cca 2 minuty. Knedlíky si můžeme ještě do zlatova osmahnout na másle.
Autor receptu: Kevin Simonides
Recept odkazuje na film Pelíšky, který si můžete pustit na prima+