Suroviny
- kuřecí prsa 600-700 g
- kurkuma 1,5 ML
- mletá sladká paprika 1,5 ML
- garam masala 1,5 ML
- cibule 2
- česnek 3 stroužky
- chilli papričky
- zázvor (nastrouhaný) 1-2 PL
- cukr 3 ML
- rajče 450 g
- voda šálek
Marináda
- bílý jogurt 400 g
- zázvor (nastrouhaný) 2 PL
- česnek 6 stroužků
- koření garam másala 2 ML
- sůl 2 ML
- pepř 2 ML
Naan placky - těsto
- mouka 400 - 460 g
- voda 50 ml
- kypřicí prášek do pečiva 1 ML
- sůl 1 PL
- máslo 40 g
- bílý jogurt 220 g
Postup
- Kuřecí prsa dáme do marinády a necháme naložené ideálně přes noc. Poté je nakrájíme na kousky a opečeme na pánvi na másle. Poté vyjmeme maso a do výpeku přidáme pokrájenou cibuli, česnek, chilli papričku a nastrouhaný zázvor.
- Smažíme dozlatova a pak přidáme koření Garam Masala, kurkumu a sladkou papriku, pořádně zamícháme. Dále přidáme rajčata, cukr a zalijeme šálkem vody. Vaříme do změknutí rajčat.
- Následně rozmixujeme, přidáme maso, zbytek marinády, dochutíme dle chuti a ještě 10–12 minut povaříme.
Naan placky
- Nejprve si připravíme kvásek a necháme 15 minut odpočívat.
- Uděláme těsto, které nelepí (nebojíme se přidávat mouku nad rámec 400 g) a cca 45 minut ho necháme kynout. Těsto si rozdělíme na 8–10 dílků. Každý dílek vždy zvlášť vyválíme, pomažeme vodou a zprudka osmažíme na pánvi.
- Začínáme stranou, která je pomazaná vodou. Nakonec pomažeme máslem a v případě česnekového naanu máslo smícháme s česnekem.
Autor receptu: Roman Grigar
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!