Suroviny
- kuřecí prsní řízek 5
- uzená paprika 2 ML
- česnek 2 stroužky
- naložená sušená rajčata 3 PL
- dijonská hořčice 2 ML
- smetana ke šlehání 300 ml
- baby špenát 3 hrsi
- strouhaný parmazán hrst
- brambory (varný typ B) 1 kg
- rozmarýn 2 větvičky
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
- Kuřecí prsa dáme do misky, zalejeme 2 lžícemi olivového oleje, přidáme sůl, pepř a uzenou papriku. Obalíme maso ve směsi.
- Na rozpálené pánvi zprudka opečeme z každé strany asi 2 minuty. Přendáme do zapékací mísy a necháme dopéct v troubě na 180 °C asi 5–7 minut.
- Do výpeku na pánvi přidáme lžíci oleje, vsypeme nasekaný česnek, sušená rajčata pokrájená na kousky, hořčici a krátce orestujeme. Vlijeme smetanu, přidáme špenát (bez tuhých stonků) a přivedeme omáčku k varu. Poté vmícháme parmazán a dochutíme solí a pepřem. Kuřecí prsa dáme do omáčky a podáváme s přílohou.
- Troubu rozehřejme na 190 °C, plech vyložíme pečicím papírem. Brambory neloupeme, jen omyjeme a osušíme, nakrájíme na měsíčky. Promícháme s olejem a solí. Na plech je dáme slupkou dolů a pečeme 20 minut dozlatova.
Autor receptu: Kateřina Petrová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!