Prostřeno: Hovězí na červeném víně se zeleninovým pyré podle Dominika Navrátila

Moje hodnocení
2x

Hovězí na červeném víně se zeleninovým pyré podle Dominika Navrátila z Prostřeno!

5 porcí
120 minut

Suroviny

Zeleninové pyré

Postup

  1. Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme. Do výpeku z masa přidáme část másla a orestujeme na něm zeleninu.
  2. Když je zelenina orestovaná, vložíme všechno koření, vrátíme zpět maso a podlijeme 2 dcl červeného vína, které necháme odvařit. Poté podlijeme ještě 0,5l vývaru. Necháme 2,5–3 hodiny dusit. Pokud se bude tekutina moc vyvářet, podléváme dál vínem nebo vývarem.

Zeleninové pyré

  1. Zeleninu oloupeme a nakrájíme na stejně velké kousky, které dáme vařit do změknutí do osolené vody. Když je zelenina měkká, přidáme jogurt, máslo a trochu mléka.
  2. Rozmixujeme do hladkého pyré, dle potřeby přiléváme mléko nebo smetanu.

Autor receptu: Dominik Navrátil

Všechny recepty najdete také v aplikaci Prostřeno!

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prostřeno, soutěžící


Přečtěte si také

Recepty