Suroviny
- hovězí líčka 1 kg
- mrkev 4
- petržel 1
- celer 1/4
- rajský protlak 1 PL
- červené víno 200 ml
- hovězí vývar 1 l
- cibule 1
- tymián
- rozmarýn
- máslo
- hladká mouka
- sůl
- pepř
Bramborové pyré
- brambory 500 g
- máslo
- kravské mléko 100 ml
- sůl
Postup
- Kořenovou zeleninu nakrájíme na větší kostičky a ty orestujeme na másle. Přidáme očištěná líčka naložená ve víně a bylinkách.
- Maso zprudka zatáhneme, přidáme lžíci protlaku, podlijeme zbytkem vína a zalijeme vývarem. Dáme dusit. Až je mase měkké, zahustíme konzistenci omáčky francouzskou jíškou a dochutíme.
Bramborové pyré
- Brambory uvaříme a scedíme. Poté k nim přidáme cihličku až dvě másla, osolíme a rozmačkáme je. Nakonec přilijeme mléko a šleháme do hladka.
- Můžeme přidat jak máslo, tak mléko, aby pyré mělo máslovou konzistenci.
Autor receptu: Isabela Plánková
Přehrajte si exkluzivně druhý díl nové rozpálené show Česko na grilu na prima+