Suroviny
- kachní játra 400 g
- houby 100 g
- cibule 1
- máslo 100 g
- česnek 1 stroužek
- sůl
- pepř
- rozmarýn
- drcený kmín
Domácí chléb
- hladká mouka 500 g
- vlažná voda 375 ml
- sušené droždí 1 sáček
- kmín 1 PL
- osmažená cibulka 2 PL
- sůl 1 ML
Postup
- Najemno nakrájenou cibulku na tuku orestujeme dozlatova. Přidáme kachní játra, která necháme zatáhnout. Když jsou játra zatáhnutá, tak přidáme houby a koření.
- Podlijeme vodou a necháme cca 20 minut dusit, dokud nebudou játra měkká. Když jsou játra měkká, tak celou směs rozmixujeme a přidáme máslo. Před servírováním necháme paštiku vychladit.
Domácí chléb
- Promícháme všechny sypké ingredience a poté přidáme vodu. Vypracujeme hladké těsto, které necháme hodinu kynout. Rozehřejeme troubu na 250 °C a necháme v ní nahřát hrnec nebo formu, ve které budeme chléb péct.
- Nakynuté těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a mokrýma rukama vytvarujeme bochánek, který vhodíme do rozpáleného hrnce.
- Přikryjeme alobalem, s kterým pečeme 20 minut a dalších 20 minut bez alobalu. Po upečení vyndáme chléb ideálně na mřížku.
Autor receptu: Dominik Navrátil
S aplikaci Prostřeno! vše na jednom místě. Zákulisní informace, bonusy a recepty