Prostřeno: Houbovo-kachní paštika s domácím pečivem podle Dominika Navrátila

Moje hodnocení
8x

Houbovo-kachní paštika s domácím pečivem podle Dominika Navrátila z Prostřeno!

5 porcí
60 minut

Suroviny

Domácí chléb

Postup

  1. Najemno nakrájenou cibulku na tuku orestujeme dozlatova. Přidáme kachní játra, která necháme zatáhnout. Když jsou játra zatáhnutá, tak přidáme houby a koření.
  2. Podlijeme vodou a necháme cca 20 minut dusit, dokud nebudou játra měkká. Když jsou játra měkká, tak celou směs rozmixujeme a přidáme máslo. Před servírováním necháme paštiku vychladit.

Domácí chléb

  1. Promícháme všechny sypké ingredience a poté přidáme vodu. Vypracujeme hladké těsto, které necháme hodinu kynout. Rozehřejeme troubu na 250 °C a necháme v ní nahřát hrnec nebo formu, ve které budeme chléb péct.
  2. Nakynuté těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a mokrýma rukama vytvarujeme bochánek, který vhodíme do rozpáleného hrnce.
  3. Přikryjeme alobalem, s kterým pečeme 20 minut a dalších 20 minut bez alobalu. Po upečení vyndáme chléb ideálně na mřížku.

Autor receptu: Dominik Navrátil

S aplikaci Prostřeno! vše na jednom místě. Zákulisní informace, bonusy a recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prostřeno, soutěžící


Přečtěte si také

Recepty