Suroviny
- brambory 800 g
- baby špenát 200 g
- česnek 5 stroužků
- šalotka 3
- ghee 2 PL
- losos 5 filetů
- tymián
- bezlepková mouka
- sladká paprika
- citronová kůra
- sůl
- pepř
Postup:
Filety z mořského vlka osolíme, opepříme a obalíme do krusty skládající se z bezlepkové mouky, tymiánu a sladké papriky. Na ghee a pečicím papíru je osmahneme na pánvi po dobu cca 5 minut nejdříve kůží nahoru, potom obrátíme.
Menší brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Na wok pánvi a olivovém oleji osmahneme šalotku a česnek, přidáme brambory a vše prohřejeme dohromady. Nakonec proházíme s baby špenátem po dobu cca 2 minut. Servírujeme s citrónovou kůrou, navrch ryby a s citrónem na straně na dochucení.
Autor receptu: Blanka Rácová