Dýňové noky
- dýně Hokkaidó 1
- špaldová mouka 300 g
- plnotučné mléko 4 PL
- žloutek
- sůl
Zbytek
- mozzarella (strouhaná)
- špenát (mražený)
- krůtí maso
- smetana
- česnek
Postup
- Mražený špenát si necháme na másle s česnekem rozmrazit. Po rozmražení dáme stranou a na stejné pánvičce uděláme maso.
- Poté přidáme špenát, zalejeme smetanou a přidáme trochu sýru, dochutíme podle potřeby.
Gnocchi
- Neoloupanou dýni rozpůlíme a dáme do trouby na 180 °C na 40 minut. Poté dužinu přendáme do misky a tyčovým mixérem rozmixujeme do hladka.
- Do mísy přidáme žloutek, sůl, mléko, mouku a prohněteme. Z těsta uděláme válečky a následně noky. Do každého kousku udělám otlaček vidličkou. A nakonec dáme vařit do vody.
Autor receptu: Nela Malá
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!