Prostřeno: Apple pie podle Jakuba „Freescoot“ Smreka

Moje hodnocení
2x

Apple pie podle Jakuba „Freescoot“ Smreka z Prostřeno!

5 porcí
60 minut

Těsto

Dále

Postup

  1. Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva. Přidáme vejce, cukr, mírně změklé máslo a prsty vypracujeme drobenku. Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a naplníme polovinou drobenkového těsta.
  2. Dobře přitlačíme a vytvoříme i zvýšený okraj. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme a odstraníme jadřince. Rozkrájíme je na plátky a rozložíme na korpus. Posypeme rozinkami. Navrch nasypeme zbylou drobenku a poprášíme ji moučkovým cukrem.
  3. Pečeme při teplotě 180–200 °C po dobu asi 40 minut.

Autor receptu: Jakub Smrek

Všechny recepty najdete také v aplikaci Prostřeno!

Šťavnatý jablečný koláč s vůní vanilky

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prostřeno, soutěžící


Přečtěte si také

Recepty