Těsto
- hladká mouka 300 g
- kypřicí prášek do pečiva 3 ML
- vejce 1
- cukr 150 g
- máslo 100 g
Náplň
- jablka 750 g
- sušené rozinky
- moučkový cukr 2 PL
Dále
- máslo (na vymazání)
- strouhanka (na vysypání)
Postup
- Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva. Přidáme vejce, cukr, mírně změklé máslo a prsty vypracujeme drobenku. Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a naplníme polovinou drobenkového těsta.
- Dobře přitlačíme a vytvoříme i zvýšený okraj. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme a odstraníme jadřince. Rozkrájíme je na plátky a rozložíme na korpus. Posypeme rozinkami. Navrch nasypeme zbylou drobenku a poprášíme ji moučkovým cukrem.
- Pečeme při teplotě 180–200 °C po dobu asi 40 minut.
Autor receptu: Jakub Smrek
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prostřeno!