Zadělávané kachní žaludky
Zdroj: Gurmet
Zadělávané kachní žaludky
Zdroj:
Gurmet
Variace na klasický kaldoun... Kachní žaludky jsou skvělé maso s výbornou strukturou a ještě lepší chutí. V husté hřejivé omáčce z kvalitního vývaru, doplněné podzimní zeleninou jsou naprosto neodolatelné.
Postup přípravy
-
Očištěné žaludky zalijte vodou tak, aby byly pod hladinou. Lehce osolte a vařte asi hodinu mírným varem (nebo až změknou). Slijte je, ale vývar uchovejte.
-
Žaludky nechte zchladnout, odstraňte žaludeční stěnu (po uvaření to jde líp) a zbylý sval pokrájejte na kousky o velikosti sousta.
-
Na oleji orestujte najemno nakrájenou cibuli a pokrájenou mrkev. Zaprašte moukou a za stálého míchání vlijte vývar z vařených žaludků. Důkladně (asi 10 až 15 minut) provařte a poté propasírujte na žaludky a lehce oblanšírované kousky kedlubny (musí zůstat křupavé). Prohřejte a dochuťte muškátovým oříškem, cukrem, solí, bílým pepřem a trochou octa. Podávejte ideálně s chlebem.
Zadělávané kachní žaludky 2
Zdroj: Gurmet
Zadělávané kachní žaludky 2
Zdroj:
Gurmet