Prostřeno: Kančí hřbet a líčka s květákem, kedlubnou a omáčkou z hořčice

Moje hodnocení
111x

Druhý recept Tomáše Levého

1 porce
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Líčka udusíme doměkka na šalotce a vychladíme, přidáme nasekanou pažitku a vytvarujeme kuličky, které obalíme klasicky v trojobalu a usmažíme dozlatova.
  2. Kančí hřbet očistíme a porce opečeme na olivovém oleji zprudka ze všech stran, dopečeme 5 minut v troubě při 180°C a necháme odpočívat pod folií na talíři.
  3. Květák uvaříme ve vodě a rozmixujeme s máslem na jemné pyré, jednu růžičku necháme zvlášt syrovou na dekoraci, tenké plátky ochutíme vinným octem a olivovým olejem.
  4. Kedlubnu na krájíme na tenké plátky, které lehce spaříme osolené v másle, listy si necháme na dekoraci.
  5. Šalotku nakrájíme na kostičky, orestujeme dozlatova na olivovém oleji,přidáme med, hořčici, opět krátce orestujeme, zastříkneme vývarem, svaříme na třetinu a omáčku zahustíme vychladlým máslem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prostřeno, soutěžící


Přečtěte si také

Recepty