Suroviny
- hladká mouka 250 g
- cukr krupice 2 PL
- prášek do pečiva 1
- vejce 2
- mléko 350 ml
- rozpuštěné máslo 80 g
- vanilkový cukr 1 ML
- sůl
Postup
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, vanilkový cukr a sůl. V jiné míse prošleháme vejce, mléko a rozpuštěné máslo. Tekutou směs vlijeme k suché a mícháme, dokud nebude hladké těsto (nemíchejte zbytečně dlouho).
Předehřejeme vaflovač a lehce ho potřeme olejem. Nalijeme těsto (cca naběračka na jednu vafli) a pečeme do zlatova – obvykle 3–5 minut podle vaflovače.
Nejlepší jsou s čerstvým ovocem, šlehačkou, javorovým sirupem, čokoládou nebo jogurtem.
Autor receptu: Ondřej Solnička