Martina Čerňanská

Polévka z pečených rajčat

Moje hodnocení
10x

Tato polévka je na zimu ideální. Je vydatná a trocha chilli vás i krásně prohřeje.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Roztopte troubu na 210 °C, u plynové na stupeň 7. Ve velkém pekáči smíchejte cibuli, česnek, chilli (pokud ho použijete), kousky rajčat a cherry rajčátka, přidejte 2 lžíce olivového oleje a koření. Pečte v troubě 30 minut.
  2. Ciabattu roztrhejte na malé kousky, naházejte je na pečicí plech, pokapejte olivovým olejem a pečte pod rajčaty 15 minut, dokud nebudou křupavé.
  3. Dejte rajčatovou směs do mixéru a mixujte, dokud nebude úplně hladká. Do mixéru nalijte asi 300 ml horké vody současně s hrstí bazalky, opět mixujte, aby se lístky nasekaly. Znovu ohřejte před podáváním. Pokud je polévka na vás stále hustá, můžete ji naředit ještě trochou vody.
  4. Rozdělte lžičkou do šálků ciabattové krutóny, přelijte je polévkou a ozdobte bazalkovými lístky.
  5. Prima tip: Cherry rajčátka jsou chuťově trochu sladší, ale to můžete dohonit, když jakákoliv rajčata, která seženete, trochu dosladíte.

Vyzkoušejte i další recepty na jemné krémové polévky:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Martina Čerňanská


Přečtěte si také

Recepty