Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Polévka z pečených rajčat

4–6 porce
do 1 hodiny
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat Autor: isifa.com
Tato polévka je na zimu ideální. Je vydatná a trocha chilli vás i krásně prohřeje.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Roztopte troubu na 210 °C, u plynové na stupeň 7. Ve velkém pekáči smíchejte cibuli, česnek, chilli (pokud ho použijete), kousky rajčat a cherry rajčátka, přidejte 2 lžíce olivového oleje a koření. Pečte v troubě 30 minut.
  2. Ciabattu roztrhejte na malé kousky, naházejte je na pečicí plech, pokapejte olivovým olejem a pečte pod rajčaty 15 minut, dokud nebudou křupavé.
  3. Dejte rajčatovou směs do mixéru a mixujte, dokud nebude úplně hladká. Do mixéru nalijte asi 300 ml horké vody současně s hrstí bazalky, opět mixujte, aby se lístky nasekaly. Znovu ohřejte před podáváním. Pokud je polévka na vás stále hustá, můžete ji naředit ještě trochou vody.
  4. Rozdělte lžičkou do šálků ciabattové krutóny, přelijte je polévkou a ozdobte bazalkovými lístky.
  5. Prima tip: Cherry rajčátka jsou chuťově trochu sladší, ale to můžete dohonit, když jakákoliv rajčata, která seženete, trochu dosladíte.
Reklama

Polévka z pečených rajčat Foto: isifa.com

Polévka z pečených rajčat. Foto: isifa.com

Vyzkoušejte i další recepty na jemné krémové polévky:

 

Recept

Mrkvový krém se zázvorem Foto: Výpečky.com

Mrkvový krém se zázvorem

Tuhle polévku si určitě zamilujete. Naučila jsem se ji na workshopu od šéfkuchaře Radka Šubrta a vařím ji stále dokola. Její sladko-kořeněná chuť završená pikantním ...

 

Recept

Krémová polévka z pečených kaštanů Foto: Michal Šajmir

Krémová polévka z pečených kaštanů

Pro většinu z nás jsou kaštany symbolem nadcházejících svátků. Pečené si je kupujeme u stánků do kornoutu nebo si je pečeme doma jako chuťovku. Zkuste z nich tentokrát ...

Recept

Hráškový krém  Foto: Česko vaří s Pohlreichem

Hráškový krém

Vychutnejte si nasládlou chuť hrášku v delikátní krémové polévce. Svěží barva a sytá chuť činí z této polévky celoroční stálici.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama