Polévka z pečených rajčat
Zdroj: isifa.com
Polévka z pečených rajčat
Zdroj:
isifa.com
Postup přípravy
-
Roztopte troubu na 210 °C, u plynové na stupeň 7. Ve velkém pekáči smíchejte cibuli, česnek, chilli (pokud ho použijete), kousky rajčat a cherry rajčátka, přidejte 2 lžíce olivového oleje a koření. Pečte v troubě 30 minut.
-
Ciabattu roztrhejte na malé kousky, naházejte je na pečicí plech, pokapejte olivovým olejem a pečte pod rajčaty 15 minut, dokud nebudou křupavé.
-
Dejte rajčatovou směs do mixéru a mixujte, dokud nebude úplně hladká. Do mixéru nalijte asi 300 ml horké vody současně s hrstí bazalky, opět mixujte, aby se lístky nasekaly. Znovu ohřejte před podáváním. Pokud je polévka na vás stále hustá, můžete ji naředit ještě trochou vody.
-
Rozdělte lžičkou do šálků ciabattové krutóny, přelijte je polévkou a ozdobte bazalkovými lístky.
-
Prima tip: Cherry rajčátka jsou chuťově trochu sladší, ale to můžete dohonit, když jakákoliv rajčata, která seženete, trochu dosladíte.
Polévka z pečených rajčat
Zdroj: isifa.com
Polévka z pečených rajčat
Zdroj:
isifa.com
Vyzkoušejte i další recepty na jemné krémové polévky: