Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Krémová polévka z pečených kaštanů

4 porce
do 1 hodiny
Krémová polévka z pečených kaštanů
Krémová polévka z pečených kaštanů Autor: Michal Šajmir
Pro většinu z nás jsou kaštany symbolem nadcházejících svátků. Pečené si je kupujeme u stánků do kornoutu nebo si je pečeme doma jako chuťovku. Zkuste z nich tentokrát připravit luxusní polévku. Je vážně neodolatelně dobrá!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Nejprve si upečte kaštany. Slupku každého kaštanu na vypouklé straně nařízněte do kříže (hloubka 24 mm). Pečte nasucho na pánvi se silným dnem na středním ohni. Kaštany neustále prohazujte. Když kůrka pěkně zhnědne a kaštany se rozvoní, máte hotovo. Trvá to asi 10 minut. Nechte vychladnout a oloupejte je.
  2. Máslo rozpusťte v kastrůlku. Přidejte najemno nakrájenou cibulku a lehce orestujte. Přidejte nakrájený celer, čerstvý zázvor a pečené oloupané kaštany, ještě jednou lehce orestujte a zalijte zeleninovým vývarem. Přidejte bobkový list a hřebíček. Nechte provařit asi 3035 minut, poté hřebíček a bobkový list vyndejte. Následné polévku důkladně rozmixujte.
  3. Na závěr polévku dochuťte solí a pepřem. Zjemněte ušlehanou šlehačkou. Podávejte s čerstvými krutony.
Reklama

Krémová polévka z pečených kaštanů Foto: Michal Šajmir

Foto: Michal Šajmir, www.michalsajmir.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama