Najděte si recept
Na co máte chuť?

Spouštím video za 5s.
Sledujete:
Jemný hráškový krém
Hráškový krém
Vychutnejte si nasládlou chuť hrášku v delikátní krémové polévce. Svěží barva a sytá chuť činí z této polévky celoroční stálici.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- zeleninový vývar 500 ml
- cibule, pokrájená nadrobno 1 ks
- pórek, nakrájený (pouze bílá část) 1 ks
- mražený hrášek 500 g
- Mléko 200 ml
- Smetana 200 ml
- Máslo
- Olivový olej
- čerstvě namletý pepř
- Sůl
- francouzská bageta, ideálně 1 den stará
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Nejprve orestujte na másle cibuli a bílou část pórku. Přidejte hrášek, promíchejte, osolte, opepřete a zalejte zeleninovým vývarem a vše přiveďte k varu.
- Jakmile je hrášek měkký, sundejte polévku ze žáru a přidejte do ní mléko i smetanu a vše společně rozmixujte v mixéru. Přes jemný cedník polévku přeceďte zpět do rendlíku a ještě pár minut provařte. Dle chuti dochuťte solí.
- Bagetu nakrájejte na tenké plátky, zakapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Vložte do trouby a nechte ji dozlatova opéct. Polévku podávejte s opečenou bagetkou.
Hráškový krém , Foto: Česko vaří s Pohlreichem
Nová kuchařka!
Nová kniha je další z řady úspěšných kuchařských knih, které vyšly pod taktovkou "Šéfa" Zdeňka Pohlreicha. Stejně jako předešlé tituly, i tato kniha doprovází novou televizní show Česko vaří s Pohlreichem.
V knize najdete 23 kompletních menu obsahujících recepty na předkrm, hlavní jídlo a dezert. Když už ne před kamerou, tak alespoň doma zkuste se Zdeňkem uvařit nejlepší večeři vašeho života!