Suroviny
- olivový olej 1 lžíce
- klobása chorizo 2 ks
- cibule 1 ks
- mrkev (menší) 2 ks
- celer (menší) 1 ks
- fenykl 1 ks
- česnek 4 stroužky
- sušený tymián 1 lžička
- rozmarýn (čerstvý) 2 snítky
- kuřecí vývar 1 l
- sůl
- pepř
- bílé fazole 1 konzerva
- bageta 1 ks
Postup přípravy
- Ve větším hrnci rozehřejte olej. Přidejte na kolečka nakrájenou klobásu. Restujte asi 5 minut, dokud klobása lehce nezhnědne. Poté přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a dalších 5 minut opékejte.
- Přisypte na menší kousky nakrájenou mrkev, celer, fenykl, česnek, rozmarýn a tymián. Několik minut za stálého míchání restujte, dokud zelenina nezačne měknout.
- Nalijte vývar, okořeňte a polévku vařte asi 25 minut. Přidejte zcezené fazole, které ještě pár minut v polévce prohřejte. Podávejte s bagetou.