Najděte si recept
Na co máte chuť?

Polévka gazpacho
Španělé vědí, že polévka nemusí být jen horká. Vyzkoušejte spolu se Zdeňkem Pohlreichem typickou jižní polévku – gazpacho. Hotová je za chvilku a příjemně osvěží váš polévkový repertoár.
do 1 hodiny
4 porce
Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!
Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede Šéf recepty, které dohromady tvoří perfektně sladěné menu.
Suroviny (4 porce)
- vyzrálá rajčata
- Cuketa 1/2 ks
- salátová okurka 1/2 ks
- toastový chléb 4 plátky
- Cibule 1 ks
- Česnek 2 stroužky
- vinný ocet
- Olivový olej
- Bazalka
- mletý římský kmín
- Sůl
- Pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Rajčata zbavte jádřince a nakrájejte. Vložte do mixéru spolu s nakrájenou cibulí, česnekem, cuketou, okurkou, bazalkou a toastovým chlebem zbaveným kůrek. Zakápněte vinným octem, olivovým olejem a dokořeňte římským kmínem, solí a pepřem. Všechny suroviny zpracujte v mixéru.
- V případě potřeby dokořeňte, nechte ideálně hodinu vychladit, pokapejte olivovým olejem, ozdobte lístky bazalky a podávejte.
Teď vaří šéf, foto: Vlado Kníž