Suroviny
- pohanková mouka 75 g
- vejce 1 ks
- mléko 6 lžic
- voda 1 lžíce
- olivový olej 2 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- V misce smíchejte ingredience na slané těsto palačinek. Mouku, vejce, mléko, vodu, olivový olej, sůl a pepř dobře promíchejte a vytvořte hladké těsto.
- Pánev rozehřejte a zakápněte lehce olivovým olejem, na kterém vytvořte palačinky. Těsto na pánev nalijte pomocí naběračky a krouživým pohybem druhé ruky ho rozprostřete po celém dnu pánve. Jakmile zezlátne, obraťte a opečte i z druhé strany.
- Na zvláštní pánvi připravte špenátovou náplň. Na másle orestujte nadrobno nakrájenou šalotku s česnekem. Přihoďte dobře omytý čerstvý špenát a nechte zavadnout. Osolte, opepřete a dejte bokem.
- Na stejné pánvi můžete opět na másle udělat volská oka. Vejce rozklepněte do pánve, lehce osolte a opepřete. Počkejte, dokud se bílky neudělají a žloutky přitom zůstanou tekuté.
- Hotové pohankové palačinky naplňte špenátovou náplní, navrch dejte kozí sýr a trochu čerstvého tymiánu. Okraje palačinky zahněte tak, že vytvoříte čtverec. Nahoru nakonec přijde volské oko.