Těsto
- voda (vlažná) 370 ml
- cukr krupice 2 lžičky
- sušené droždí 2 a 1/4 lžičky
- hladká mouka (chlebová) 455–520 g
- olivový olej 2 lžíce
- sůl 2 lžičky
Pizza
- rajčatová omáčka (hotová) 120 ml
- mozzarella (nastrouhaná) 200 g
- prosciutto 6 plátků
- rukola 150 g
- olivový olej 2 lžíce
- parmazán (naloupaný) 100 g
- černý pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- TĚSTO: Ve velké míse promíchejte vodu, cukr a droždí a nechte asi 5 minut stát, až zpění.
- Vsypte mouku, přidejte olivový olej a sůl a vařečkou dobře promíchejte. Těsto můžete připravovat i v robotu s hákovým nástavcem. Tam těsto hněťte asi 5 minut, ručně na pomoučněné pracovní ploše, až bude hladké a pružné.
- Čistou velkou mísu vytřete olivovým olejem, vložte do ní kouli těsta, přikryjte fólií nebo čistou utěrkou a nechte na teplém místě kynout, až zdvojnásobí objem, až 1½ hodiny.
- Těsto rozdělte na 2 nebo 3 části podle toho, jak velké chcete mít pizzy. Pak je rozválejte a roztlačte na výšku asi 1 cm a poklaďte zvolenou náplní/náplněmi.
- PIZZA: Pokud jste měli těsto v ledničce, vyndejte ho asi půl hodiny před pečením. Rozválejte ho nebo roztlačte na požadovanou výšku.
- Těsto potřete rajčatovou omáčkou a ponechte volný okraj. Posypte nastrouhanou mozzarellou, okraj opět ponechte volný.
- Na sýr rozložte plátky prosciutta a pizzu vložte do přístroje rozehřátého podle návodu. Pečte, až se sýr roztaví a okraje pizzy zezlátnou, asi 4 až 6 minut.
- Před podáváním pizzu posypte lístky rukoly, zakapejte ji olivovým olejem a pomelte trochou pepře.
PIZZA PEC Ariete Pizza in 4 'minutes 909
- jednoduché používání
- pizza jako z pizzerie díky kameni
- lze použít i na přípravu jiných pokrmů
- teplota až 400 °C
Pro více informací navštivte www.ariete.cz.
Vyzkoušejte kynuté těsto na pizzu podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Kynuté těsto na pizzu podle tradičního receptu