Pizza s prosciuttem a rukolou z kynutého těsta pečená v domácí peci na pizzu

Moje hodnocení
2x

Báječná variace na klasické náplně vás nadchne – tato pizza je lehká, originální a má velký odpich a šmrnc.

2 porce
120 minut

Těsto

Pizza

Postup přípravy

  1. TĚSTO: Ve velké míse promíchejte vodu, cukr a droždí a nechte asi 5 minut stát, až zpění.
  2. Vsypte mouku, přidejte olivový olej a sůl a vařečkou dobře promíchejte. Těsto můžete připravovat i v robotu s hákovým nástavcem. Tam těsto hněťte asi 5 minut, ručně na pomoučněné pracovní ploše, až bude hladké a pružné.
  3. Čistou velkou mísu vytřete olivovým olejem, vložte do ní kouli těsta, přikryjte fólií nebo čistou utěrkou a nechte na teplém místě kynout, až zdvojnásobí objem, až 1½ hodiny.
  4. Těsto rozdělte na 2 nebo 3 části podle toho, jak velké chcete mít pizzy. Pak je rozválejte a roztlačte na výšku asi 1 cm a poklaďte zvolenou náplní/náplněmi.
  5. PIZZA: Pokud jste měli těsto v ledničce, vyndejte ho asi půl hodiny před pečením. Rozválejte ho nebo roztlačte na požadovanou výšku.
  6. Těsto potřete rajčatovou omáčkou a ponechte volný okraj. Posypte nastrouhanou mozzarellou, okraj opět ponechte volný.
  7. Na sýr rozložte plátky prosciutta a pizzu vložte do přístroje rozehřátého podle návodu. Pečte, až se sýr roztaví a okraje pizzy zezlátnou, asi 4 až 6 minut.
  8. Před podáváním pizzu posypte lístky rukoly, zakapejte ji olivovým olejem a pomelte trochou pepře.

PIZZA PEC Ariete Pizza in 4 'minutes 909

  • jednoduché používání
  • pizza jako z pizzerie díky kameni
  • lze použít i na přípravu jiných pokrmů
  • teplota až 400 °C

Pro více informací navštivte www.ariete.cz.

Vyzkoušejte kynuté těsto na pizzu podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Kynuté těsto na pizzu podle tradičního receptu

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty