Velká knedlíková kuchařka

Pikatní dýňové nočky – netradiční příloha nejen k omáčkám

Moje hodnocení
14x

Pikantní dýňové nočky můžete servírovat svátečně, například se svíčkovou pečení. Ale možná je i odlehčená varianta, kdy k nočkům připravíte salát z lístků rukoly, mladého špenátu a římského salátu, jemně zakápnutý olivovým olejem a krémem z balzamikového octa. Nočky můžete lehce posypat parmezánem nebo jiným tvrdým sýrem, hodí se také pecorino, které má díky obsahu ovčího mléka výraznější chuť.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Den předem si uvařte brambory ve slupce. Studené je oloupejte a nastrouhejte nahrubo.
  2. Syrovou dýni hokkaido oloupejte a nastrouhejte tentokrát najemno. Osolte, přidejte krupičku, vejce a nadrobno nasekané chilli papričky zbavené semínek.
  3. Rukama vypracujte soudržné těsto. Podle potřeby dolaďte konzistenci přidáním malého množství škrobu.
  4. Lžící vykrajujte nočky. Vařte je v páře nebo v osolené vodě asi 15 až 20 minut při mírném varu.
PRIMA TIP: Dýně patří mezi ty druhy zeleniny, které vás potěší nízkým obsahem kalorií. Přesto je hokaido obrovskou zásobárnou důležitých látek, obsahuje provitamín A, vitamín C, draslík, hořčík, bílkoviny, a především jemnou vlákninu, která prospívá zažívání. Místo v naší kuchyni si zaslouží. To ví i šéfkuchař Knedlíky Láznička Petr Kosiner: „S dýní hokaido pracuji rád. Je tvárná a pokrmům dodává nejen lepší nutriční profil, ale především nezaměnitelnou lahodnou chuť a krásnou barvu. Dýně hokaido v pikantních dýňových nočcích nepotřebuje žádnou speciální úpravu. Postačí ji prostě oloupat a nastrouhat najemno.“

Vyzkoušejte také oblíbené kuře na paprice s krupicovými máslovými noky podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Zdroj receptu

Velká knedlíková kuchařka

Velká knedlíková kuchařka

Velká knedlíková kuchařka představuje recepty na 144 druhů knedlíků, ale také na výborné pokrmy, které k nim patří. Čtenáře provede od základů přípravy až po exkurzi do světa receptů na knedlíky tradiční, sladké, inspirované moderní zdravou či zahraniční kuchyní. K pečeni, zvěřině, s ovocem, ke králíkovi i jako hlavní chod. Součástí celé publikace jsou nádherné snímky a poutavá grafika, která z ní činí poklad, jež bude nejen o nedělích a svátcích žít s celou rodinou. Velká knedlíková kuchařka je rukovětí, která se zcela jistě bude dědit z generace na generaci a otevře čtenářům barevný, lahodný a překvapující knedlíkový svět. Ke knedlíku si díky této jedinečné knížce najde cestu opravdu každý a jako dárek pod stromečkem potěší rodiče, prarodiče, přátele, děti, i všechny ostatní, které fascinuje gastronomie.

www.velka-knedlikova-kucharka.cz


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů