Velká knedlíková kuchařka

Pikatní dýňové nočky – netradiční příloha nejen k omáčkám

Moje hodnocení
1x

Pikantní dýňové nočky můžete servírovat svátečně, například se svíčkovou pečení. Ale možná je i odlehčená varianta, kdy k nočkům připravíte salát z lístků rukoly, mladého špenátu a římského salátu, jemně zakápnutý olivovým olejem a krémem z balzamikového octa. Nočky můžete lehce posypat parmezánem nebo jiným tvrdým sýrem, hodí se také pecorino, které má díky obsahu ovčího mléka výraznější chuť.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Den předem si uvařte brambory ve slupce. Studené je oloupejte a nastrouhejte nahrubo.
  2. Syrovou dýni hokkaido oloupejte a nastrouhejte tentokrát najemno. Osolte, přidejte krupičku, vejce a nadrobno nasekané chilli papričky zbavené semínek.
  3. Rukama vypracujte soudržné těsto. Podle potřeby dolaďte konzistenci přidáním malého množství škrobu.
  4. Lžící vykrajujte nočky. Vařte je v páře nebo v osolené vodě asi 15 až 20 minut při mírném varu.
PRIMA TIP: Dýně patří mezi ty druhy zeleniny, které vás potěší nízkým obsahem kalorií. Přesto je hokaido obrovskou zásobárnou důležitých látek, obsahuje provitamín A, vitamín C, draslík, hořčík, bílkoviny, a především jemnou vlákninu, která prospívá zažívání. Místo v naší kuchyni si zaslouží. To ví i šéfkuchař Knedlíky Láznička Petr Kosiner: „S dýní hokaido pracuji rád. Je tvárná a pokrmům dodává nejen lepší nutriční profil, ale především nezaměnitelnou lahodnou chuť a krásnou barvu. Dýně hokaido v pikantních dýňových nočcích nepotřebuje žádnou speciální úpravu. Postačí ji prostě oloupat a nastrouhat najemno.“

Vyzkoušejte také oblíbené kuře na paprice s krupicovými máslovými noky podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Velká knedlíková kuchařka

Velká knedlíková kuchařka

Velká knedlíková kuchařka představuje recepty na 144 druhů knedlíků, ale také na výborné pokrmy, které k nim patří. Čtenáře provede od základů přípravy až po exkurzi do světa receptů na knedlíky tradiční, sladké, inspirované moderní zdravou či zahraniční kuchyní. K pečeni, zvěřině, s ovocem, ke králíkovi i jako hlavní chod. Součástí celé publikace jsou nádherné snímky a poutavá grafika, která z ní činí poklad, jež bude nejen o nedělích a svátcích žít s celou rodinou. Velká knedlíková kuchařka je rukovětí, která se zcela jistě bude dědit z generace na generaci a otevře čtenářům barevný, lahodný a překvapující knedlíkový svět. Ke knedlíku si díky této jedinečné knížce najde cestu opravdu každý a jako dárek pod stromečkem potěší rodiče, prarodiče, přátele, děti, i všechny ostatní, které fascinuje gastronomie.

www.velka-knedlikova-kucharka.cz


Přečtěte si také

Recepty