návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Nápady, co podniknout s dýní hokkaido

Pečená dýně s medem a ořechy
Autor: Pěkně vypečený blog Pečená dýně s medem a ořechy
Není to zase tak dlouho, kdy si dýně našla cestu do českých kuchyní. Dříve se na zahrádkách pěstovaly snad jen dýně obrovské, které mají mdlou chuť a vodnatou strukturu a dělaly se z ní trošku podivné kompoty. Dnes už jsou ale v každém obchodě k mání různé druhy dýní, které jsou pro kulinární využití mnohem vhodnější.
29. 10. 2018

Královnou mezi dýněmi je odrůda hokkaido, spíše menší dýně sytě oranžové barvy, někdy se zelenými flíčky. Její chuť je příjemně nasládlá a nejvíce se podobá jedlým kaštanům. A co je na ní vůbec to nejlepší? Jako jediná dýně se nemusí před vařením loupat, její tvrdá slupka totiž během vaření či pečení změkne a může se jíst. 

Pusťte dýni hokkaido do kuchyně a uvařte si některý z našich receptů:

Reklama